Novosti

Potpisani ugovori o izvođenju radova na Staroj pekari i na Trgu Vatroslava Lisinskog

Gradonačelnik Ivan Vrkić potpisao je danas s tvrtkom MONTE-MONT d.o.o., dva Ugovora. Riječ je o Ugovoru o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i prenamjeni kulturno javnog dobra Stare pekare u Edukativni i informativni turistički centar mladih te Ugovoru o izvođenju radova na rekonstrukciji, revitalizaciji i rehabilitaciji Trga Vatroslava Lisinskog u Osijeku.

Vrijednost radova na kulturno javnom dobru Stara pekara iznosi 32.669.803,70 kn (26.135.842.96 kn bez PDV-a), a na Trgu Vatroslava Lisinskog 16.127.173,85 kn (12.901.739,08 kn bez PDV-a) dok je rok dovršenja 30 mjeseci od dana uvođenja u posao.
Gradonačelnik Ivan Vrkić naglasio je tom prigodom kako sad započinje najvidljiviji dio projekta. „Ulaganje koje je do sada najveći projekt Grada Osijeka dat će Tvrđi novu dimenziju, novu vizuru i nova radna mjesta. Više od 52 milijuna kuna bespovratnih sredstava dokaz je da ovo dobro vođen posao“, istaknuo je Vrkić.

Podsjetimo, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. – Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara Pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog u Tvrđi – potpisan je između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te Grada Osijeka 20. siječnja 2017., a ukupna vrijednost projekta je 66.054.649.11 kn. Ovaj je projekt ujedno i najveći do sada prijavljen od strane gradske uprave grada Osijeka za EU sufinanciranje, a kako je istaknuto, rekonstrukcijom, revitalizacijom i prenamjenom prostora „Stare pekare“ i Trga Vatroslava Lisinskog započet će ujedno i sveobuhvatna obnova Tvrđe.

Izvor: Grad Osijek